Aşağıdaki kılavuz bir Autodesk eğitim hesabının nasıl açılacağını ve Fusion 360 bireysel kurulumunun nasıl yapılacağını adım adım anlatmaktadır. (Laboratuvarda gerçekleştirilecek toplu Fusion 360 kurulumları için şu sayfaya gidiniz.)
Fusion 360’ı kullanmaya başlamak için aşağıdaki beş ana aşamayı tamamlamanız gerekmektedir. Normal koşullarda bu işlemlerin tamamı 15 dakikadan daha kısa sürede tamamlanabilmektedir.
A) Autodesk Hesabınızı Oluşturmak
B) Öğrenci/Eğitimci Kimliğinizi Doğrulamak
C) Hesabınız İçin Fusion 360 Lisans Erişimi Almak
D) Yazılımı Bilgisayarınıza Kurmak
E) Fusion 360’a İlk Giriş ve Takım Ayarları
Ek 1: İki Adımlı Doğrulama Ayarları
A) Autodesk Hesabınızı Oluşturmak
B) Öğrenci/Eğitimci Kimliğinizi Doğrulamak
Bu iki aşamayı tamamlamak için aşağıdaki “Autodesk Eğitim Hesabı Açma” sayfasında yer alan adımları izleyin
Ardından aşağıdaki adımlara devam edin.
C) Hesabınız İçin Fusion 360 Lisans Erişimi Almak
13. Yeni hesabınız ile Fusion 360 lisansına erişmek için bu aşamada tek adımlık erişim işlemini gerçekleştirin. Fusion 360 kutucuğunda önce Ürünü Al ardından ERİŞİM düğmelerine tıklayın.
Not: Erişim sağladığınız tüm lisansları ve kullanım durumunuzu daha sonra Autodesk Account sayfasından yönetebilirsiniz.
D) Yazılımı Bilgisayarınıza Kurmak
14. Sonraki aşamaya geçerek Fusion 360’ı bilgisayarınıza indirin ve kurulumu tamamlayın
(Zaten Fusion 360 kurulmuş olan bir bilgisayara kendi hesabınız ile giriş yapacaksanız, bu adımı atlayabilirsiniz)
E) Fusion 360’a İlk Giriş ve Takım Ayarları
15. İlk önce karşınıza “Hesabınızı koruyun” başlıklı iki adımlı kimlik doğrulama ayarları gelecektir. En alttaki “DAHA SONRA HATIRLAT” seçeneğine tıklayarak bu işlemi daha sonra tamamlamayı seçin.
16. Kurulumun ardından Fusion 360’ı ilk defa çalıştırdığınızda, yeni hesabınız ile giriş yapın.
17. Şimdi bulut üzerinde projelerinizin yer alacağı bir takım alanı oluşturmanız gerekir (Takımın içinde sadece siz olsanız bile!).
Daha sonra başka takımlara da katılabilirsiniz. Bu aşamada “Create a Team” seçeneğini tıklayıp oluşturmak istediğiniz takımın adını girin. Bu, kendi adınız veya “ABC Robot Takımı” gibi bir ortak proje adı olabilir.
18. Ortak bir e-posta alanına sahip olan kurumsal kullanıcılar birbirlerinin takım alanlarını araştırıp katılma isteği gönderebilirler. Eğer okulunuzun verdiği eposta adresini kullanıyorsanız bunu siz de yapabilirsiniz. Eğer hotmail, gmail gibi herkese açık bir eposta platformu kullanıyorsanız bu aşamada başka takımları göremezsiniz.
19. Takım alanınız oluşturuldu. Daha sonra Fusion 360 ekranının sol üst köşesine tıklayarak başka takımlara da katılabilir ve dahil olduğunuz takımlar arasında geçiş yapabilirsiniz.
20. Bu aşamada anonim veri toplama seçenekleri ile ilgili bir bilgilendirme ekranı çıkar. Bu seçenekleri daha sonra Preferences (Tercihler) menüsünden değiştirebilirsiniz. “Continue (İlerle)” düğmesine tıklayın.
21. Tebrikler! Kurulum işlemini tamamladınız. Verilen lisans ilk etapta 1 yıllıktır, ancak eğitim/öğretim hayatınız boyunca her yıl ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz.
Lisansınız aktive olmuş ise, program penceresinin sol-üst kısmında “Autodesk Fusion 360 (Education Licence)” yazısını göreceksiniz.
Bu adımların tamamını uygulamanıza rağmen eğitim lisansınız aktive olmadıysa, bize e-posta ile ulaşın.
Şimdi, tasarimveteknik.com/ogrenme sayfasına giderek, Fusion 360’ı kolayca öğrenebileceğiniz, Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanmış ücretsiz öğrenme kaynaklarını inceleyebilirsiniz. Başarılar dileriz!
Ek 1) İki Adımlı Doğrulama Ayarları
22. Eğer iki adımlı doğrulama kullanmak isterseniz, accounts.autodesk.com sitesinden profilize girip, güvenlik ayarları menüsünden tercihinizi değiştirebilirsiniz.
23. İki Adımlı Doğrulama iki farklı yöntemle yapılabilir: Akıllı telefonlar için ücretsiz “Duo Mobile” uygulaması ile veya SMS yolu ile.
Eğer Duo Mobile kullanmak isterseniz, önce ücretsiz uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyin. Ardından Autodesk Account sayfasında size özel olarak üretilen kare kodu telefonunuzdaki Duo Mobile uygulaması ile okutun. Böylece telefonunuz ile Autodesk hesabınız arasında bağlantı kurulmuş olacaktır.
Ek 2) Okul Adı Eklemek
Okuduğunuz veya çalıştığınız eğitim kurumunun adını sistemde bulamıyorsanız, okulunuzun listeye eklenmesini talep edebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin.
24. Okulunuzun adı olası farklı yazım şekillerini denemenize rağmen listede belirmiyorsa, buradan SheerID internet sitesine geçiş yaparak okul ekleme talebinde bulunabilirsiniz. Önce okulunuzun web sitesinin adresini girin, yine bulunamazsa “Okul ismi” alanına ismini yazın. Eğer okulunuz listede varsa, “Uygun Olan Okullar” başlığının altında ismi belirecektir. Okulun üstüne tıklayarak doğrulama sürecine devam edin. Eğer okulunuz listeye henüz dahil olmamışsa, aşağıdaki gibi “Hiçbiri” yazısı çıkacaktır. O zaman okulu adını göndermek için “Talebinizi tamamlayın” linkini tıklayın.
25. İsim, Soyadı ve e-posta bilgilerinizi girerek formu gönderin. Aşağıdaki gibi bir teyit ekranı göreceksiniz.